De kolibrie swingt en danst door de oude Citroënboom. Bogota ligt ver weg nu. Een stinkhol maar dan een hele grote. Trek naar de stad, we kennen dat. Allen willen er heen. De lucht die ik hier inadem is eindelijk zuiver.

Bogota is killing.Geen vogel nauwelijks park,alleen auto’s auto’s. De kolibrie danst voort.Blote bast in de zon.Oppassen moet ik,de zon hier is zeer sterk. Te lekker wanneer je uit de winter komt.Je uitkleden als je zin hebt.Wow. De stieren rond ons terrein proberen door de afzetting te komen.Ik help mee aan de verdedigingslinie.Langzaam kom ik bij van mijn vliegreis en het vervuilde Bogota.De kolibrie swingt en de boeren die langskomen zijn sympathiek. Mijn Spaans is maar een pinda groot,dus…..De mensen,ook de vrouwen kijken.En flirten ook. Colombia vreemd wordt snel vertrouwd.Dit land kan je liefhebben.De donkerte van onze avonden worden verlicht en geanimeerd door honderden vuurvliegjes.Dan is de kolibrie vertrokken.Tot morgenavond. Onze vriend waar wij logeren heeft een amour die met haar prachtige gele lijf haar liefde komt tonen door de ruit voor vol te kakken. Echt vol. Maar eerst zingt ze haar liefdeslied voor ze toeslaat. Nu wij er zijn komt ze niet meer, jaloers zingt ze een paar bomen verder: ‘vriend ik mis je zo’. De stieren duwen opdringerig tegen de omheining. Het is hun huis geweest voor onze vriend zich hier vestigde. Ze likten de lemen muren waar blijkbaar zout in zit. Ze kijken vaak boos naar ons,hoewel ze onder elkaar vrij rustig zijn. Ben nieuwsgierig of ze ook homo-erotisch gedrag hebben zoveel mannen alleen. Nog niets gezien.
Elke dag weer volop zon. Ben al verbrand op mijn kop. Trip naar Gachantiva te voet. 4,5km. Schaduw opzoeken. Bloemen in alle kleuren maken de tocht een lusttrip. Met de bergen er achter. Colombiapracht. Put puf, wel zwaar op hoogte. Wennen voor ons platlanders. Maar genieten van de zuivere lucht. De stieren azen weer op het gras binnen de afzetting. Ze proberen door te drukken. Onze defensie is paraat. Weg,vort,ophoepelen. Ze trekken zich treiterend langzaam terug.Jorge komt langs,harde werkershand,hartelijke blik: Mucho Gusto..Iedereen hier groet vriendelijk.Buenas dias.
Hasta luego.

John

Please follow and like us: