Leven met meer ENERGIE en CREATIVITEIT!

bloesem

Je wilt met meer creativiteit en energie je levenspad bewandelen! In de natuur is het zo dat je pas tot bloei kunt komen als er voldoende voeding is en de omstandigheden gunstig zijn, opdat na de bloei de vruchten zich goed kunnen ontwikkelen en er mooie volle zaden ontstaan. Als mens is dat vaak een zoektocht. Wat is voor jou de beste voeding of het beste ‘medicijn’? Welke bloemen wil je laten bloeien? Wat zijn jouw talenten? Welke zaden koester je en welke (om welke reden dan ook) juist niet? Waar zul je afscheid van moeten nemen en wat kun je omarmen. Het antwoord op die vragen ligt meestal in een diep weten in jezelf. Coaching kan je helpen dat naar boven te halen en tot bloei te laten komen.

Aan de slag met behulp van individuele coaching? Kunstzinnig werken in het atelier en struinen in de natuur om zo je kracht en levenslust (weer) te kunnen laten stromen en ervaren, die in ieder van ons van nature aanwezig is.

Gera heeft sinds 2009 een eigen coachingspraktijk in Den Dolder. Zij werkt graag met mensen vanuit creativiteit, vakkennis en met alles wat zich in de natuur aandient. Zij begeleidt zowel kinderen als volwassenen. Ook mensen die te maken hebben met ziekte en verlies kunnen veel baat hebben bij deze vormen van coaching (ook via PGB).

Kunstzinnige coaching

Als kind tekenen, schilderen en spelen we in vanzelfsprekende vrijheid. Maar vaak willen we voldoen aan allerlei normen of moeten we manieren vinden om te overleven in moeilijke situaties. Hierdoor ga je in hoofd zitten malen en kun je niet meer goed voelen wat echt belangrijk voor je is.

Tijdens een coachingstraject gaan we kijken waar jouw behoeftes en verlangens liggen. In contact met verschillende kunstzinnige werkvormen worden blokkades en patronen zichtbaar. Het gaat namelijk niet om mooi werk of om een prestatie, maar om het proces en nieuwe inzichten werkelijk te ervaren. En vandaaruit stappen te maken naar verandering.

Zij helpt je om je creativiteit te laten stromen. De coaching is gebaseerd op het gedachtegoed van de psychosynthese, waarin ervaringsleren centraal staat. Woorden geven is belangrijk, maar doen maakt een dieper contact met je gevoelsleven. Dat is wat kunstzinnig werken je geeft. En daar krijg je weer nieuwe energie van!

Coaching in de natuur

De natuur houdt ons vaak op een hele directe manier een spiegel voor. De enorme rijkdom aan planten, dieren, objecten en landschappen kunnen op allerlei creatieve manieren worden ingezet. In contact met de natuur worden allerlei natuurlijke thema’s aangeroerd, zoals groei, vergankelijkheid, de cyclus van het leven, schoonheid en kracht of juist het ontbreken hiervan.

Omdat tijdens het lopen en zijn in de natuur het lichaam in beweging komt en de omgeving steeds verandert, komt ook de psyche en het leven van en in jezelf in beweging. In de natuur kun je sneller de essentie van het leven weer ervaren. Als natuurcoach kan zij je met de juiste vragen, oefeningen voor geest en lichaam en begeleiding ondersteunen bij het durven zetten van nieuwe stappen naar een nieuwe balans.

Werkwijze

Beide coachingsvormen kunnen ook heel goed aanvullend geboden worden, afhankelijk van je behoefte. Zowel in de beslotenheid van haar atelier als midden in de natuur, biedt zij de rust en veiligheid die nodig zijn in dit proces. Je creativiteit en vertrouwen worden gestimuleerd om je eigen kracht in te zetten of te hervinden. Haar benadering gaat altijd uit van de hele mens. Zij coacht vanuit een brede interesse, scholing en ervaring. Meer over Gera Hoogland.

Kennis maken?

Tarief: voor particulieren € 60,- per uur (incl. btw). Voor bedrijven en als bijscholing voor coaches € 80 (excl. btw). Lees ook reacties van anderen.
Neem vrijblijvend contact op via loods21@ziggo.nl of mobiel 0647073053.

Individuele begeleiding kan ook op basis van PGB. Begeleiding in groepen mogelijk: Samen de natuur in en creatief bezig zijn geeft verbondenheid en energie! Kijk ook bij het aanbod onder Workshops, bijvoorbeeld Heelbeeld maken.