plaats voor kunst, coaching en logies

COACHING

Leven met meer creativiteit en rust!

lopen
Soms sta je op een punt in het leven dat alles moeizaam aanvoelt. Het loopt niet zoals je wel zou willen. Wat houd je tegen? Hoe kun je met meer creativiteit en passie je eigen pad ontdekken? En ook hoe kun je dat doen vanuit meer rust? Gera kan je hierbij coaching bieden in de natuur en in het atelier om:

  • levensvragen die je hebt helder te krijgen;
  • patronen en blokkades op te sporen en te transformeren om vrijer en opener te kunnen leven;
  • een periode van verlies of rouw beter te verwerken of te accepteren (bijvoorbeeld bij verlies van gezondheid, werk of je partner);
  • nieuwe impulsen of wegen te ontwikkelen op het gebied van werk of je loopbaan.

Sinds 2009 heb ik een eigen coachingspraktijk waarbij ik zowel kinderen als volwassenen begeleid, zowel individueel als in groepsverband. Ik werk graag met mensen vanuit creativiteit, vakkennis en intuïtie en met alles wat zich in de natuur aandient. Om zo de kracht en levenslust te kunnen laten stromen en ervaren die in ieder van ons van nature aanwezig is. Uitgangspunt is de helende werking van de natuur en/of het kunstzinnig werken.

Natuur- of wandelcoaching

handen De natuur houdt ons vaak op een hele directe manier een spiegel voor. De enorme rijkdom aan planten, dieren, objecten en landschappen kunnen op allerlei creatieve manieren worden ingezet. In contact met de natuur worden allerlei natuurlijke thema’s aangeroerd, zoals groei, vergankelijkheid, de cyclus van het leven, schoonheid en kracht of juist het ontbreken hiervan. Omdat tijdens het wandelen het lichaam in beweging komt en de omgeving steeds verandert, komt ook de psyche en het leven van en in jezelf in beweging. In de natuur kun je sneller de essentie van het leven weer ervaren. Als natuurcoach kan ik je met de juiste vragen, oefeningen voor geest en lichaam en begeleiding ondersteunen bij het durven zetten van nieuwe stappen.

Kunstzinnige coaching

VIEWTY2Die beweging en diepgang vindt ook plaats in het werken met kunstzinnige middelen. Als kind tekenen, schilderen en spelen we in vanzelfsprekende vrijheid. Maar vaak al snel willen we voldoen aan allerlei normen of moeten we manieren vinden om te overleven in moeilijke situaties. In contact met verschillende kunstzinnige vormen worden blokkades en patronen zichtbaar. Ik help je om je creativiteit (weer) te laten stromen, waardoor je beter keuzes kunt maken vanuit je eigen passie. De coaching is gebaseerd op het gedachtegoed van de psychosynthese, waarin ervaringsleren centraal staat. Het gaat niet om mooi werk of om een prestatie, maar om het proces en nieuwe inzichten werkelijk te ervaren.

Holistische werkwijze

13875771333203Beide coachingsvormen kunnen ook heel goed aanvullend geboden worden, afhankelijk van je behoefte. Zowel in de beslotenheid van mijn atelier als midden in de natuur, bied ik de rust en veiligheid die nodig zijn in dit proces. Je creativiteit en vertrouwen worden gestimuleerd om je eigen kracht in te zetten of te hervinden. Mijn benadering is altijd holistisch vanuit een brede interesse, scholing en ervaring in het werken met o.a. kunstzinnig dynamisch coachen (de Kleine Tiki), mindfullness en meditatie, voice dialogue, dans en beweging (Gabrielle Roth), (chakra) yoga, natuurcoaching (Atma) en de ‘helende reis’ (Brandon Bays).

Kennis maken?

gera

Tarief: voor particulieren € 60,- per uur (excl. btw). Voor bedrijven en als bijscholing voor coaches € 95 (excl. btw). Lees ook reacties van anderen. Meer over Gera Hoogland.
Neem vrijblijvend contact op via loods21@ziggo.nl of mobiel 0647073053.

Ook begeleiding in groepen mogelijk: Samen de natuur in en creatief bezig zijn geeft verbondenheid en energie!