plaats voor kunst, coaching en logies

COACHING

Leven met meer ENERGIE en CREATIVITEIT!

bloesem

Je wilt met meer creativiteit en energie tot bloei komen! In de natuur is het zo dat je pas tot bloei kunt komen als er voldoende voeding is en de omstandigheden gunstig zijn, opdat na de bloei de vruchten zich goed kunnen ontwikkelen en er mooie volle zaden ontstaan. Als mens is dat vaak een zoektocht. Wat is voor jou de beste voeding of het beste ‘medicijn’? Welke bloemen wil je laten bloeien? Wat zijn jouw talenten? Welke zaden koester je en welke juist niet? Waar zul je afscheid van moeten nemen en wat kun je omarmen.

Aan de slag met behulp van coaching? Kunstzinnig werken in het atelier en struinen in de natuur om zo je kracht en levenslust (weer) te kunnen laten stromen en ervaren, die in ieder van ons van nature aanwezig is.

Gera heeft sinds 2009 een eigen coachingspraktijk, waarbij zij zowel kinderen als volwassenen begeleidt, zowel individueel als in groepsverband. Zij werkt graag met mensen vanuit creativiteit, vakkennis en met alles wat zich in de natuur aandient.

Kunstzinnige coaching

VIEWTY2Als kind tekenen, schilderen en spelen we in vanzelfsprekende vrijheid. Maar vaak willen we voldoen aan allerlei normen of moeten we manieren vinden om te overleven in moeilijke situaties. Hierdoor ga je in hoofd zitten malen en kun je niet meer goed voelen wat echt belangrijk voor je is.

Tijdens een coachingstraject gaan we kijken waar jouw behoeftes en verlangens liggen. In contact met verschillende kunstzinnige werkvormen worden blokkades en patronen zichtbaar. Het gaat namelijk niet om mooi werk of om een prestatie, maar om het proces en nieuwe inzichten werkelijk te ervaren. En vandaaruit stappen te maken naar verandering.

Ik help je om je creativiteit te laten stromen. De coaching is gebaseerd op het gedachtegoed van de psychosynthese, waarin ervaringsleren centraal staat. Woorden geven is belangrijk, maar doen maakt een dieper contact met je gevoelsleven. Dat is wat kunstzinnig werken je geeft. En daar krijg je weer nieuwe energie van!

Coaching in de natuur

handen De natuur houdt ons vaak op een hele directe manier een spiegel voor. De enorme rijkdom aan planten, dieren, objecten en landschappen kunnen op allerlei creatieve manieren worden ingezet. In contact met de natuur worden allerlei natuurlijke thema’s aangeroerd, zoals groei, vergankelijkheid, de cyclus van het leven, schoonheid en kracht of juist het ontbreken hiervan. Omdat tijdens het lopen en zijn in de natuur het lichaam in beweging komt en de omgeving steeds verandert, komt ook de psyche en het leven van en in jezelf in beweging. In de natuur kun je sneller de essentie van het leven weer ervaren. Als natuurcoach kan ik je met de juiste vragen, oefeningen voor geest en lichaam en begeleiding ondersteunen bij het durven zetten van nieuwe stappen.

Werkwijze

13875771333203Beide coachingsvormen kunnen ook heel goed aanvullend geboden worden, afhankelijk van je behoefte. Zowel in de beslotenheid van mijn atelier als midden in de natuur, bied ik de rust en veiligheid die nodig zijn in dit proces. Je creativiteit en vertrouwen worden gestimuleerd om je eigen kracht in te zetten of te hervinden. Mijn benadering gaat altijd uit van de hele mens. Ik coach vanuit een brede interesse, scholing en ervaring in het werken met o.a. kunstzinnig dynamisch coachen (de Kleine Tiki), mindfullness en meditatie, voice dialogue, dans en beweging (Gabrielle Roth), (chakra) yoga, natuurcoaching (Atma) en de ‘helende reis’ (Brandon Bays).

Kennis maken?

geraTarief: voor particulieren € 60,- per uur (excl. btw). Voor bedrijven en als bijscholing voor coaches € 95 (excl. btw). Lees ook reacties van anderen. Meer over Gera Hoogland.
Neem vrijblijvend contact op via loods21@ziggo.nl of mobiel 0647073053.

Individuele begeleiding kan ook op basis van PGB. Ook begeleiding in groepen mogelijk: Samen de natuur in en creatief bezig zijn geeft verbondenheid en energie!