gera
Foto: Tessa de Geus

Gera Hoogland (1957): “Ik werk graag vanuit creativiteit, vakkennis en intuïtie met beeldende middelen in het atelier èn met alles wat zich in de natuur aandient. Vanuit die invalshoek en stroom maak ik mijn eigen werk. En zo laat ik ook anderen (weer) hun kracht en creativiteit beleven in het atelier of in de natuur. Ik geniet ervan om tijdens een coachingstraject, workshop of performance zowel de diepgang en verstilling, als de bruisende energie met elkaar te ervaren.”

Als kind al altijd aan het tekenen en knutselen. Dat houdt gelukkig nooit op! Opgegroeid in de stad èn in de bossen, vooral thuis in de natuur.
Na mijn Lerarenopleiding Beeldend werken en Omgangskunde heb ik tot 1988 medewerkers en ouderen begeleid in de thuiszorg en daarnaast Sociale pedagogiek gestudeerd. In de jaren ’80 was ik actief in een muurschildercollectief in Utrecht en maakte ook later vele muurschilderingen met andere kunstenaars, kinderen en jongeren in binnen- en buitenland. Van 1989 tot 1993 heb ik veel gereisd in Zuid- en Midden-Amerika en gewerkt met kunstenaars in Nicaragua. Mijn passie: Kijken wat mensen bezig houdt en waar ze naar verlangen en dat (samen) in beelden in de wereld zetten.

Mediavormgeving
In de jaren ’90 ben ik daar ook marketing en multimedia aan vast gaan knopen. En zo werd ik een creatieve en veelzijdige professional op het gebied van marketing communicatie met als specialiteit vormgeving van drukwerk en digitale media, websites, logo’s en video’s.

Coaching en workshops
Vanuit het verlangen mijzelf te ontwikkelen en meer met mensen te werken en daarin wat te kunnen betekenen heb ik de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen gevolgd bij De kleine Tiki in Breda (geregistreerd CRKBO). Deze opleiding sloot aan bij mijn visie dat ieder mens de mogelijkheid heeft zijn/haar eigen kracht en wijsheid te vinden en om zijn/haar eigen creativiteit aan te boren op weg naar een gelukkiger mens. Op die reis zijn kunst- en natuurbeleving belangrijke vervoersmiddelen.

In 2009 ben ik mijn eigen praktijk gestart. In dit werk komen al mijn opleidingen en ervaringen samen. Het inzetten van de natuur bij coaching heb ik verder geprofessionaliseerd met een opleiding tot natuurcoach bij Innersteps en ATMA centra voor natuurcoaching (2011). En vanaf eind 2013 ben ik gecertificeerd IVN-natuurgids. Mijn benadering is altijd gericht op de mens als geheel vanuit een brede interesse, scholing en ervaring. Naast individuele trajecten werk ik ook met groepen, zowel met (gezonde en zieke) volwassenen als met kinderen (ook via PGB). En geef ik workshops en trainingen op het gebied van natuurbeleving en kunst.
Lees meer over coaching, groepen en reacties van coachees.

Kunst
Ik ben gefascineerd door de vormen van oud hout in het bos. Ik werk graag met de combinatie van hout en keramiek. Vanuit de vormen en het thema wat op dat moment speelt (persoonlijk of maatschappelijk) ontstaan mijn beelden.
Lees meer over werk van Gera en workshops. Kijk ook op Instagram @gerahoogland.

In Loods21 werk ik samen met mijn partner John Panders. Naast eigen werk hebben wij samen regelmatig kunstprojecten zoals zomerateliers, theater en performances, exposities, landart en kunst bij gedenkbijeenkomsten in binnen- en buitenland.

In de afgelopen jaren hebben kunstactiviteiten, workshops en coaching steeds meer raakvlakken. Dat komt samen in Loods21, plaats voor kunst en coaching. Loods in de zin van atelier, gids en coach, ruimte en uitvalbasis voor kunst op nummer 21 van de Pleineslaan in Den Dolder.

Welkom!