Cefalu[1]‘Wat voor wijn beveel je aan, John, hier is een wineshop dus laten we maar gelijk een paar flessen inkopen dan hebben dat gehad’.

‘Okee R, wat je volgens mij het beste kan nemen…………’. Ik wordt vaak als een wijnkenner benaderd, waarschijnlijk omdat ik er over opschep. Maar ik schep serieus op of kan dat niet?

Wij rijden gevieren richting strand van Cefalù- Sicilië. Ik hoop te gaan zwemmen want het is heerlijk weer. Cefalù heeft het mooiste strand van Sicilië. Maar misschien hebben te weinig tijd, we moeten over een dik uur in Termini zijn om R en M op de trein te zetten.

“ Corleone natuurlijk zeg ik en niet te goedkoop en Nero ook wat duurder zo vanaf € 4.80’. We parkeren met moeite; Sicilianen zijn lomp, ze doen maar wat. Ik ben er nu anderhalve maand en die indruk is steeds weer bevestigd. Roelof komt terug met zijn boodschappen en we gaan richting zee, waar mijn opwinding begint te stijgen. Zwemmen in zee, ik lijk wel een duitse lemming. Ik zie mooie golven. Mensen liggen te zonnen. Niemand zwemt. Voor sicilianen is het winter en het zijn zo wie zo geen zwemmers heb ik de andere keren gemerkt.

Helaas hebben we te weinig tijd. Sorry John.

Alles loopt daarna prima en een uur later na nog een espresso en capucino zwaaien we R en M uit. Ciao.

Het wordt steeds warmer tegen 1 uur. Zwemmen vraagt G? Yes en dan kan jij lekker zonnen. Als we wat verder rijden terug richting Cefalù krijg ik ineens een schok.

‘Hebben ze de wijn wel meegenomen, vraag ik aan G, volgens mij niet, jeetje dat is kloten’.

‘Welke wijn?’

‘Die R heeft gekocht natuurlijk!’

‘Dombo, die wijn was voor ons, ik zat me al kapot te schamen zoals jij zat te praten, zo over hoe duur en voor de Corleone moet je minstens bij de €6 beginnen. Jeezus ik vond het zo lullig.’

‘Was die voor òòns bedoeld, ik dacht dat zij wijn meenemen wilden en R vroeg advies en dat vind ik leuk. Shit wat een bok heb ik geschoten, oh,ik dacht echt….Potverdomme! Ik ga ze meteen smsen of wil jij dat alsjeblieft doen’. Ik kijk G smekend aan.

‘Laat mij het maar even doen, ga jij zo maar lekker in de golven’.

Ik vergat alles toen ik me in het heerlijke schuim van de zee stortte. Als een wilde bok zogezegd.

Please follow and like us: