Op zaterdag 16 en zondag 17 februari heeft Gera Hoogland met een tiental beelden deelgenomen aan een groepsexpositie in Galerie Gehoorzaal P’Arts, Vijverhof, 3734DA Den Dolder.

KUNSTENAARS

Rozerie Rompes (schilderijen)
Joke Welbedagt (schilderijen)
Maarten Pieter Bakker (schilderijen)
Gera Hoogland (beelden)

Beelden van Gera Hoogland

Haar beelden zijn vaak een combinatie van hout uit de natuur en keramiek. Zij geniet van de vormen die de natuur ons geeft en laat zich er graag door uitdagen om verder te bouwen met klei en kleuren. Dan ontstaat er tevens een expressie vanuit het gemoed, de cyclus van de natuur – van het leven en de dood, vanuit spirituele inspiratie opgedaan in verschillende culturen en van mens- en vrouw-zijn in onze maatschappij en geschiedenis.

Haar nieuwste werk is de ‘De verhalenboom’. De verhalenboom bestaat in de Afrikaanse Ubuntu cultuur. Iedereen om de boom vertelt zijn of haar verhaal, er wordt echt geluisterd en gebeurtenissen worden gedeeld, verwerkt en krijgen een plek in de geschiedenis van de gemeenschap. Het gedicht ‘De doodloper’ van John heeft zij er aan toe gevoegd; als gedachte aan onze onsterfelijkheid is het een oproep om het leven ten volle te leven.

De ‘Persona grata’ zijn een eerbetoon aan drie overleden mensen die ik bewonder. De maskervorm is geïnspireerd op oude Colombiaanse dodenbeelden. In feite zijn het drie urnen.

Impressie van de beelden op de expositie

Meer informatie over de expositie en deelnemende kunstenaars: www.stichtingparts.nl/16-en-17-februari-expositie-schilderijen-en-beelden

Please follow and like us: