Gera Hoogland geeft verschillende workshops ‘Van klei tot keramiek’ in haar atelier of op locatie.

Workshop FANTASIE MET KLEI

Tijdens deze workshop werken we met sneldrogende klei en je krijgt uitleg over verschillende boetseertechnieken. Er is alle aandacht voor het ontwikkelen van je eigen fantasie en vormentaal in het werken met klei. Je bent vrij om naar hartelust te experimenteren met vormen, reli?fs en decoraties. Je werkstuk kun je beschilderen met kleiverf ook wel engobe genoemd. Dat is een fijne techniek omdat je direct kunt zien hoe de kleuren uitpakken. Naar wens kun je je werkstuk glazuren. Na ongeveer een week is het werk gedroogd en kan er gebakken worden en is je werkstuk klaar!

Workshop KLEITEGELS MAKEN

Tijdens de workshop maken we zelf tegels. Deze kunnen direct na het maken gedecoreerd/beschilderd worden met kleiverf of engobe. Natuurlijk zijn er volop voorbeelden en mogelijkheden om zelf decoraties en/of patronen te maken. Naar wens kun je je werkstuk glazuren. Na ongeveer een week is het werk gedroogd en kan er gebakken worden en is je tegel klaar!

Kosten

Prijzen zijn afhankelijk van de grootte van de groep. Het startbedrag is ? 84,- bij 2 deelnemers en iedere volgende deelnemer kost ? 28,- per persoon exclusief materialen (duur workshop 2 uur). Gemiddelde kosten voor klei, engobes, glazuren en bakken is ? 12,50 per werkstuk afhankelijk van soort klei en grootte. Inclusief koffie en thee. (prijzen inclusief 21%btw)

Ook mogelijk als activiteit voor mensen met een handicap en dementerende ouderen (op PGB basis).

Vraag gerust naar de mogelijkheden voor jouw wensen via loods21@ziggo.nl of bellen met Gera via nummer 0647073053.

 

Please follow and like us: