Wij danken alle mensen met wie wij dit jaar hebben samengewerkt, die wij mochten ontmoeten en die ons gevolgd hebben op ons creatieve pad. Wij wensen je een gelukkig, mooi, schoon, kleurrijk en gezond 2020.

We thank all the people we have worked with this year, who we have met and who have followed us on our creative path. We wish you a happy, beautiful, clean, colorful and healthy 2020. 

Dromologie voor 2020

Een stukje geschiedenis voor het nieuwe jaar 2020? Ja leuk. Vroeger in de tijd van de Wederopbouw kreeg je al op de basisschool belangrijke , zeer belangrijke rapportcijfers voor niet-leervakken (nou ja niet leren? Ik zal je leren!) In een onderkader stonden resp. Vlijt Gedrag en Netheid afgetekend. Op die ‘vakken’ werd je zwaar beoordeeld; vooral vlijt verdiende blijde of boze blikken.

Nou beste mensen de Wederopbouw is prima gelukt, iedereen werkt zich anno 2020 uit de naad. Iedereen probeert zelfs – zie ik vaak – het fietspad in de stad als TGV te nemen. Vlijt is totaal geïnternaliseerd, elke persoon heeft een tien op zijn rapport. IEDEREEN????

Met die vlijt zijn ook de twee andere meegenomen: het arbeidsproces is keihard dwingend. Werken, werken! Een oud gezegde is een profetie gebleken: “ Ledigheid is des duivels oorkussen”. Van de duivel zijn alleen de koppen op de fiets en het autogedrag over. Scheuren. Allemaal man en vrouw Met z’n allen????

Pas werd in Boeken van de VPRO een boek besproken van Paul Verhaeghe uit België. VERWARDE PERSONEN is zijn boekthema. De uitvallers, de losers, de luiwammesen, de gevoeligen. Nou ja ,ok, dat is dan een afvalpopulatie van ons neoliberalisme. De economie bloeit weer flink.

Maar……. in het Domein van Vlijt leven giga veel verwarde personen: zij die vlijtziek zijn en vlijtig werken aan Verwarringsopbouw die uitmondt in Burn-out, een virtuele ruimte waar veel vlees en bloedmensen zich ophouden en vlijtig proberen zich weer in VLIJT te nestelen. Ja. Kom op mensen niet zeuren. Tandje erbij in 2020. Zie onze animatie.

Jeebee

Please follow and like us: