🦋🐾🌲

Welkom in onze caravan met voorhuisje in Bruchhausen! Hieronder vind je allerlei weetjes over reserveren, hoe er te komen, handleidingen voor gebruik, tips en meer.

RESERVEREN

Neem contact op met Gera over je gewenste verblijf, mobiel +316 4707 3053.

ADRES: Campingplatz Bruchhauser Steine, Am Medebach 96, 59939 Olsberg / Bruchhausen 
Aanmelden bij Jörg en Melanie Schirbel: Tel.: +49 (0) 2962 3000, Mobil: +49 (0) 170 3000130 https://www.campingplatz-bruchhauser-steine.de/
ROUTE: https://g.page/campingplatz-bruchhauser-steine?share

Sleutels zijn bij Gera in Den Dolder. We vragen een bijdrage voor verblijf en energie van 5 euro pp per dag. In de winter rekenen we 10 euro pp per dag in verband met verwarming. De staanplaats voor twee personen is al betaald (elke persoon meer is €7,00 per dag). Wel bij aankomst of de volgende dag melden bij de beheerder.

Er zijn twee- en eenpersoonsdekbedden en kussens, fijn als je zelf lakens, handdoeken en keukendoeken meeneemt.

WIEVANTOT
Gera & John17 januari 202328 januari 2023
Mar &Renskrokusvakantie 2023

HUIS, TUIN EN KEUKENZAKEN

Camping Bruchhauser Steinen met onze caravan links.

PARKEREN: Naast de caravan (pas op voor de dissel van de caravan).

ELECTRA: Als je binnenkomt zit helemaal gelijk rechts in de hoek 2 schakelaars. Deze omhoog zetten. Wees zuinig met electra, is hier 2x zo duur als in Nederland.

GASAANSLUITING: In de gasopslag van de caravan bij de dissel buiten staan 2 gasflessen. De klep met een klein zwart sleuteltje openen (knop indrukken en sleutel draaien, gaat soms lastig). De rechter gaskraan 1 opendraaien. Uitleg gastanks >>
Het kookstel en de kachel in de caravan zijn op gas. Als gasfles 1 op is kun je gasfles 2 opendraaien. Wel zo spoedig mogelijk een nieuwe gasfles kopen bij de beheerder (kosten verrekenen we natuurlijk).

VERWARMING:
De gaskachel in de caravan: knop op 7 zetten en knop indrukken tot de waakvlam aangaat. Bij kou kan de kachel ’s nachts op 1 blijven branden.
Onder de tafel in de caravan is een strook vloerverwarming. Er zijn 2 standen.
In het voorhuisje is vloerverwarming, deze staat ingesteld. Het meest rechtse knopje is AAN/UIT.
Voor af en toe bijverwarmen is er ook nog een extra electrische kachel en een gaskachel in het voorhuisje.

WATER: Water halen in jerrycans, gebruik net als op de camping. Bij langer verblijf in de zomer kun je de watertank van de caravan vullen. Uitleg watertank >>
Bij winterverblijf NIET de grote watertank en de kraantjes gebruiken. De gootsteen kan altijd gebruikt worden.

WIFI: Open wifi via HOTSPLOTScampingplatz.

TOILET: Alleen gebruiken bij langer verblijf of noodzaak. Dus gebruik het plasemmertje (voor ’s nachts) en gebruik verder de centrale toiletten op het terrein.

DOUCHE: Bij de beheerder kun je douchemunten kopen. In de glazenkast liggen in het schildpadje reservemuntjes (graag aanvullen).

KEUKEN: Let op! Geen grove stukken door de afvoer van het gootsteentje.

In de kastjes is redelijk wat voorraad. Graag aanvullen bij gebruik.

WASSEN EN AFWASSEN: Dit kan in de centrale keuken vooraan. Er zijn 4 afwasplekken met heet water. Ook is er een wasmachine en droger op munten.

LUIKEN en RAMEN: De luiken klapperen bij sterke wind. In het linker laatje in het voorhuisje liggen schuimplastics om er tussen te doen.

Het grote raam op het zuiden bij de caravanbanken NIET openzetten! Er zitten namelijk breukjes in.

BOEKEN EN SPELLETJES: In de kastjes boven de bank in de caravan.

TUINTAFEL, STOELEN EN PARASOL: In de tussenruimte tussen caravan en voorhuisje. De grote witte parasol kan ook als afdak tegen de regen gebruikt worden.

TIPS IN DE OMGEVING:
Winkels: In het dorp is een bakker (alleen in de ochtend open) en een kleine kruidenier (let op lange siësta). Verder supermarkten Lidl en Rewe (vegaproducten) in Olsberg en Willingen.
Zwemmen: Hillestausee, Diemelsee strand en Gudenhagen buitenzwembad.
Vegetarisch eten: Gasthof Kettler in Assinghausen en Taj Mahal in Willingen.

EINDCHECK:
Alle ramen dicht en luiken afsluiten; stofzuigen; afval wegbrengen; koelkastdeur open laten; gaskraan op de fles dichtdraaien en gasopslag afsluiten (knop indrukken en sleutel draaien); indien gebruikt: wc en spoelwater afvoeren & watertank leeg laten lopen onder linker caravanbank (er ligt een steeksleutel om de moer in de tank los te draaien); hoofdknoppen electra naar beneden uitschakelen; deur afsluiten en sleutel meenemen.

We hopen dat je geniet van het plekje en het mooie Sauerland! Tips en reacties altijd welkom.