plaats voor kunst, coaching en logies

willemstad

rps20131211_230436Vandaag Willemstad  bezocht . Een aparte ervaring .Ik had een soort  facade  verwacht van mooie hippe kleurtjes  met daarachter  een hoop zooi .Helemaal niet, het Poenda zoals het heet is een aangename wijk die in de koloniale tijd is gebouwd  en nu opnieuw  vormgegeven .Veel leuke winkeltjes met mensen van Curacao die je in het begin nooit aankijken .Ik ben een MACAMBA . Zo dat weet ik dan ook weer.Zo’n eikel uit Holland . Ik   moet er mee verzoenen , maar toch probeer ik daar doorheen te komen . Ik realiseer me : ik loop hier voortdurend in mijn koloniale ges chiedenis .De mensen uit de andere Caribean  zijn makkelijker te benaderen . Iedereen moet zich voortdurend  verzoenen  met een vracht aan  ethniciteiten  om zich heen.De sfeer is  een prettige  kalmte in een pittoreske stad die romaans is opgebouwd denk ik .Het deed me soms aan het oude gedeelte van Barcelona denken. Morgen verder. Doei.

Eén reactie

  1. Adriaan de Haan

    Al met het pontje overgeweest? Een heel gedoe daar als je naar de binnenstad wil en je staat net voor de brug als er een grote cruiser binnenloopt. Maar ja, de ponten staan de hele dag klaar om het werk over te nemen.

    13 december 2013 om 18:07

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s